'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Cakoi yang Lezat Sekali - Info Recipes

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Cakoi yang Lezat Sekali

koko

Masih mencari idea unik untuk resipi koko yang sempurna? Cara mudah untuk membuat koko melawan kegagalan sebenarnya adalah apa yang ditanya oleh sesetengah orang di sekeliling kita kebelakangan ini, mungkin rakan mereka. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada telefon pintar untuk mencari maklumat visual untuk pengetahuan. Baiklah kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah penyajian Cara membuat Cakoi, memuaskan lapar bukan susah dan senang. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya tidak licin malah tidak sedap. Walaupun koko yang lazat sepatutnya mempunyai rasa yang boleh memenuhi selera kita.

Terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi rasa koko lebih sedikit, pertama jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, pemprosesan Ö‡ hidangan. Jika anda ingin membuat kek yang lazat di suatu tempat, jangan risau, kerana jika anda tidak tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi menyeronokkan. Seterusnya ialah imej berkaitan Cakoi yang boleh anda gunakan sebagai pratonton

Berikut adalah beberapa petua dan petua mudah untuk membuat chaco. Anda boleh membuat koko dengan 10 jenis bahan Ö‡ dalam 6 langkah kerja. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Jika saya pernah berkata "Kako", suami saya yang belum berkahwin harus berkata "Anak". Ini kegemarannya. Keluarga saya suka makan koko dengan sos bawang putih pedas atau kacang hijau kisar, yang telah menghilangkan kulit. Mereka tidak suka apabila mereka begitu kaya. Ham yang paling sedap bagi kami ialah ham yang dibuat oleh ibu saya. Resepi emak atau resepi emak yang kita cuba, bagaimanapun, tidak menepati "standard" ahli majlis. Terdapat ramai ahli lembaga di rumah kami yang menghargai hasil chaco yang kami hasilkan. ⁇

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat koko.

  1. 3 cawan tepung roti (guna 1/2 sudu besar gandum Ö‡ 1/2 sudu besar roti)
  2. 1 sudu teh garam
  3. 3 sudu teh serbuk penaik
  4. 3 sudu teh serbuk penaik
  5. 2 sudu kecil serbuk bawang putih
  6. 1 biji telur (saiz D - kira-kira 30 gram)
  7. 190-200 gram air pada suhu bilik
  8. 1/2 sudu teh yis larut
  9. 2 sudu besar minyak masak
  10. Untuk menggoreng dalam minyak

Bagaimana untuk memasak koko?

  1. Satukan tepung, garam, serbuk penaik, soda Ö‡ serbuk bawang putih, gaul rata. (Maaf, imej itu tiba-tiba hilang dari galeri mudah alih)
  2. Campurkan yis dengan air dan telur yang dipukul sedikit. Masukkan bancuhan tepung Õ¡Õ¼ gaul rata.
  3. Masukkan satu sudu minyak, gaul sehingga melekat di tangan, dan tepung menjadi licin. Sapukan satu sudu lagi minyak masak pada permukaan mangkuk Ö‡ tepung. Tutup tepung dengan tuala. Perap selama 6-12 jam/malam.
  4. Selepas 8 jam (malas nak tunggu sebab Puan Som sibuk atau siap) Keluarkan tepung. Taburkan sedikit tepung 2 2 buah mangga yang disebat (jangan dikisar), biarkan dengan roda tidak tebal atau nipis (1 cm) Ö‡ dipotong panjang. Biarkan perap selama 10-15 minit. Tekan dengan lidi, ambil sekeping tepung, tutup dengan tepung, tekan tujuh lagi dengan lidi.
  5. Kalau tepung panjang sangat, macam dalam gambar boleh bahagikan kepada 2 bahagian. Panaskan minyak Õ¡Õ¯Õ¥Õ¬ goreng chako. Apabila menggoreng, tarik perlahan-lahan kedua-dua hujung chaco dan masukkan ke dalam minyak panas.
  6. Apabila ia menjadi kuning, terbalikkan. Keluarkan minyak dan picit. Dia sedia berkhidmat.

Awak? Betul ke? Inilah cara membuat coklat yang boleh anda buat di rumah. Saya harap anda mempunyai ini berguna: menyeronokkan.

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.