Resep Martabak Durian Cheese yang Lezat Sekali
Martaba Anti Rasuah mencari inspirasi untuk resipi keju yang unik? Ibu muda sudah biasa mencari contoh gambar menggunakan Internet di telefon bimbit mereka. dan kali ini saya akan berkongsi panduan untuk menghidangkan martabas dengan keju dan sos untuk menjadikannya tidak terlalu sukar, tetapi tidak mudah juga. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak mencukupi dan malah tidak menyenangkan. Walaupun keju martba adalah keju durian yang lazat, ia mesti mempunyai rasa dan aroma yang membangkitkan selera kita.
Durian Martaba mempunyai pelbagai perkara yang mempengaruhi rasa keju, dari jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara memasak dan menghidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat keju martian yang lazat dengan keju durian, jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar keju martaba durian yang boleh anda gunakan sebagai idea.
Jumlah hidangan yang boleh diberikan untuk membuat keju Martaba Durian ialah 2-3 orang. Jadi pastikan sebahagian daripadanya mencukupi untuk menyara diri anda dan orang tersayang.
Selain itu, dianggarkan mengambil masa kira-kira 30 minit untuk Martaba membuat keju Durian.
Jadi kali ini kita akan cuba membuat martian cheese di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini dapat membantu menyihatkan tubuh badan anda dan keluarga. Anda boleh membuat keju Durian martian menggunakan 16 jenis bahan dan 7 langkah pengeluaran. Cara menyediakan hidangan.
#madebyjeehan #cookpadmalaysia Nampak tak Malaysia jual popcorn isi durum. Keju sangat digemari...Bila kat musim indonesia ni, selalu ada martbak/apam - musim buat inti macam tu. Dengan menggabungkan durian ini dengan keju dan susu pekat manis, anda mendapat kekuatan rasa martabak asli. Harga sangat murah dengan isi keju durian timah Martabak / Apam ni. Boleh jadi 70 ringgit kalau Indonesia...kenapa mahal sangat..... Apa Kat...Selalunya penjual Martabak/Apam yang mahal balik macam ni, menggunakan bahan yang berkualiti tinggi dan semestinya menggunakan mentega jenama Dutch Wijsman yang berharga 100 RM/kg lebih. Semoga resipi ini memberi inspirasi kepada anda yang ingin memulakan perniagaan dengan Martabak / Apam Balik. Cuba dan tunggu sehingga masak
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat keju Martabak Durian:
- 50 gram tepung gandum
- 70 gram tepung untuk penaik
- 25 gram gula
- 1 sudu besar tepung susu
- 1/4 sudu kecil garam halus
- 1/4 sudu teh baking soda
- 1 biji telur (itik lebih baik)
- 150 ml krim air
- 1/2 sudu teh baking soda
- 1 sudu besar udara
- Permohonan:
- 2 sudu besar gula
- 3 sudu besar mentega
- Komposisi tahan 300 gram
- 100 gram keju Cheddar Sagat
- 100 gram susu pekat
Langkah-langkah Membuat Keju Marikh dalam Durian
- Satukan tepung, gula, garam halus, serbuk penaik dan susu tepung, gaul rata.
- Masukkan telur dan air, kacau dengan pengisar atau pengisar, kacau selama 10 minit. Biarkan doh berehat selama 1-2 jam.
- Campurkan baking soda dan air, kemudian masukkan ke dalam adunan, gaul rata.
- Panaskan semula kuali (pastikan kuali tebal dan berat) / martabak / apam, guna api sederhana. Bulatkan doh, biarkan doh berlubang seperti dalam gambar
- Taburkan gula dan tutup penutup.
- Keluarkan lagi martba / Apam dan sapu minyak, masukkan isi durian dan gaul rata, tabur keju, tuang susu pekat, potong 2 dan putar, potong martba ikut suka.
- Keju Martaba sedia untuk dihidangkan dalam Durian. Selamat mencuba dan semoga berjaya
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang disediakan oleh pasukan kami di halaman ini. Kami berharap proses pembuatan keju Martabak Durian mudah yang diterangkan di atas akan membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan anda dan menjadikannya sumber inspirasi dalam perniagaan masakan anda. Semoga berjaya dan bergembira!