Langkah Mudah untuk Menyiapkan Agar-agar Roti yang Lezat Sekali
Adakah anda sedang mencari idea untuk membuat roti jeli yang unik dan menyelerakan? Beberapa orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka, kini sedang mencari cara untuk membuat roti jeli anti-negatif. Pengguna Internet telah terbiasa menggunakan Internet pada telefon bimbit untuk memaparkan maklumat tentang imej supaya ia dapat difahami. Dan kali ini saya berkongsi dengan anda panduan langkah demi langkah yang mudah untuk membuat agar-agar roti, sangat kaya, sangat sukar dan mudah untuk dibuat. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya akan menjadi tawar malah tawar. Memang roti jeli yang sedap pasti ada aroma dan rasa yang menyelerakan.
Beberapa faktor mempengaruhi rasa roti jem, bermula dari jenis bahan, pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Jangan risau jika anda ingin membuat roti jeli yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan. Berikut adalah gambar roti jeli yang boleh anda gunakan untuk memahaminya.
Bilangan hidangan untuk membuat roti dengan jeli adalah 4-5 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa yang diperlukan untuk menyediakan roti jem dianggarkan sekitar 6 jam.
Berikut ialah beberapa cara mudah dan senang untuk membuat jeli roti sedia untuk digunakan. Anda boleh membuat roti jeli dengan 11 jenis bahan dan 6 peringkat memasak. Ini adalah peringkat penyediaan hidangan.
Jour88/366/2020/28 Mac Day 11 #14harimencintaiku #cookpadworlddessert #cookpadmalaysia Ini kisah roti Gardenia yang saya beli hari tu...hihi Tinggal 2 biji sahaja. Biasanya yang terakhir, itu sahaja. Dah jemu makan. Wah, adakah roti gardenia ini begitu berharga pada saat PKP seperti ini? Saya berfikir untuk melakukan ini supaya saya boleh menonton video di Facebook. Saya tidak ingat dengan baik, tetapi kami ingat. So kita masukkan projek Bread Jelly - ni haaa..😚
Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat roti jeli:
- 1 1/2 cawan air
- 1/2 pek serbuk agar-agar
- 3 sudu besar gula
- 1 sudu besar mentega
- 1 sudu teh setiap pewarna makanan merah jambu, coklat dan hijau
- Bahan untuk mengisar:
- 2 keping roti
- 1/2 cawan susu pekat
- 1 biji telur
- 1 sudu besar susu pekat
- 1 susu esen vanila
cara membuat jeli
- Kisar bahan kisar hingga halus.
- Didihkan air, serbuk agar-agar dan gula dalam periuk. Gaul sebati.
- Masukkan bahan kisar, gaul rata. Masukkan mentega dan biarkan mendidih. Tutup api dan biarkan sejuk seketika.
- Bahagikan kepada 3 bahagian. Letakkan pewarna. Gaul sebati. Letakkannya dalam bentuk.
- Bekukan selama 3-4 jam. Sedia untuk dihidangkan. Semoga berjaya.
- Saya juga menyertai peraduan SAJI 😊
Apa? Ia mudah, bukan? Inilah cara membuat roti jem yang anda boleh buat di rumah. Semoga berjaya dan bergembira!