'/> Resep Roti Paung Terengganu, Sempurna - Info Recipes

Resep Roti Paung Terengganu, Sempurna

Roti Paung Terengganu

Sedang mencari inspirasi resepi Roti Paung Terengganu, sangat sedap dan unik? Betapa mudahnya membuat Roti Paung Terengganu, sungguh sedap, ramai kawan-kawan di sekeliling kita yang tercari-cari kali ini, mungkin salah seorang kawan. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet dalam gajet mereka untuk mendapatkan maklumat tentang lakaran kenit. dan kali ini saya akan memberi pengajaran tentang perkhidmatan. Penyediaan Roti Paung Terengganu Anti Impossible tidak sukar dan tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak akan memuaskan dan tidak sedap. Malah, Roti Paung Terengganu yang lazat itu dikatakan mempunyai kemaruk rasa dan bau yang boleh membuatkan kita lapar.

Banyak faktor mempengaruhi rasa Roti Paung Terengganu: pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, cara memasak dan menghidangkan. Jangan risau jika anda ingin memasak Roti Paung Terengganu yang lazat di mana-mana, kerana jika anda tahu semua helahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan sebenar. Berikut adalah gambar Roti Paung Terengganu yang boleh anda jadikan contoh.

Jumlah hidangan yang boleh disediakan untuk Roti Paung Terengganu ialah 4 hidangan. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk menyembuhkan anda dan orang tersayang.

Dianggarkan juga masa yang diperlukan untuk menyediakan Roti Paung Terengganu adalah sekitar 40 minit.

Berikut adalah beberapa petua dan petua yang berguna untuk menyediakan Roti Paung Terengganu untuk kraf. Anda boleh membuat Roti Paung Terengganu dengan 8 bahan dan 7 langkah penghasilan. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Resepi ni mak saya, selalu buat roti paung ni bila kami sekeluarga susah nak cari makan. Rinduren ama 😍

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan Roti Paung Terengganu:

  1. 1/2 kg tepung gandum
  2. 1 Pas Mauripan
  3. 2 sudu besar mentega
  4. 3 sudu besar susu pekat
  5. 5 sudu besar gula
  6. 1 gelas air suam
  7. 1/2 sudu teh garam
  8. 1 biji telur (dipukul)

Langkah membuat Roti Paung Terengganu

  1. Bancuh Mauripan @ yis dengan air suam dan gula. Tutup dengan filem berpaut dan biarkan tumbuh.
  2. Dalam mangkuk, campurkan tepung gandum, garam, susu, telur dan mentega. Kacau hingga rata.
  3. Kemudian masukkan adunan cecair ke dalam adunan dan gaul rata. Uli sehingga semua bahan sebati.
  4. Kemudian uli dan gandakan isipadu doh. Kemudian tuang semua marjerin ke dalam kuali.
  5. Doh dibalut, diuli dan dibiarkan angin sebelum dimakan. Bulat dan bentuk sehingga penuh. Uli lagi dan biarkan doh mengembang.
  6. Akhir sekali, masukkan ke dalam ketuhar pada suhu 180 darjah selama 15 minit. sedia.
  7. P/s: Periksa keadaan oven 15 minit yang lalu.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang pasukan kami terbitkan di halaman ini. Semoga penyediaan Roti Paung Terengganu yang ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan juadah yang lazat untuk keluarga/rakan anda serta memberi inspirasi kepada mereka yang ingin menjual barangan runcit. Ujian yang bagus!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.