'/> Bagaimana Membuat Puding Roti Tembikai, Enak - Info Recipes

Bagaimana Membuat Puding Roti Tembikai, Enak

puding roti tembikai

Mencari inspirasi cara mudah membuat puding roti tembikai yang unik? Cara membuat puding roti tembikai merangsang selera makan sangat popular di kalangan rakan-rakan di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Pengguna Internet sudah terbiasa menggunakan Internet pada peranti mereka untuk mencari idea untuk melihat data imej. Posted Kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat puding roti tembikai mudah yang boleh menyembuhkan lidah tanpa susah dan senang. Sekiranya pemprosesan salah, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. Manakala puding roti tembikai yang lazat seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda lidah kita.

Terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi kualiti rasa puding roti tembikai, daripada jenis bahan, pemilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajian. Jika anda ingin membuat puding roti tembikai yang lazat di mana sahaja anda berada, jangan risau kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar Puding Roti Tembikai yang boleh anda jadikan idea.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan senang untuk membuat puding roti tembikai segera. Anda boleh membuat Puding Roti Tembikai dengan 10 bahan dan 11 langkah memasak. Cara menyediakan makanan.

#broodbonus #silver Agak kelam kabut bila dapat roti challenge semalam...berat betul kepala sejak semalam... demam... dan pening sikit. . Nasib baik saya dapat buat Puding Roti Tembikai ni... Azni ambil masa yang lama untuk buat puding ni... Seronok dapat cabaran ni jadi lupakan sihat sekejap... Sedap! .. sejukkan tekak kalau panas... Semoga berjaya semua...

Bahan-bahan dan Rempah-rempah untuk Membuat Puding Roti Tembikai:

  1. Komponen:
  2. 1 kotak serbuk gelatin (lutsinar) 10 g
  3. 3 keping roti gardenia
  4. 4 cawan air kosong
  5. 5 sudu besar gula
  6. 5 sudu besar susu pekat
  7. 1 gelas susu cair
  8. 2 sudu mentega
  9. 1 sudu teh ekstrak vanila
  10. 1/2 sudu kecil bijan hitam

Cara Membuat Puding Roti Tembikai

  1. Bagaimana untuk menyediakan. Parut roti gardenia dan rendam dalam susu hingga rata (lebih kurang 30 minit). Potong roti yang direndam dalam susu cair dan susu pekat manis menjadi kepingan kecil (dengan pengisar), ketepikan.
  2. Rebus gelatin bersama gula dan air hingga mendidih...
  3. Celupkan roti ke dalam gelatin. Masukkan mentega dan esen vanila. Kacau atas api perlahan hingga pekat.
  4. Ambil sedikit adunan gelatin dan cat merah dan kuning. masukkan dalam acuan.
  5. Selebihnya gelatin hendaklah disimpan pada suhu yang rendah supaya ia tidak membeku dan mengeras.
  6. Ambil sedikit jeli dalam warna asal (putih) dan tuangkan ke atas jeli merah dan kuning. Biarkan sejuk.
  7. Baki jeli berwarna hijau. Tuangkan ke atas putih.
  8. Biarkan sejuk dan kemudian sejukkan.
  9. Keluarkan puding dari kuali. Taburkan bijan hitam dan puding (cth biji tembikai)
  10. Sedia untuk dihidangkan.

Terima kasih kerana membaca resepi yang kami sediakan. Kami berharap puding roti tembikai mudah di atas dapat membantu anda membuat hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda atau menjadi inspirasi kepada mereka yang ingin menjual makanan. Semoga ini bermanfaat dan selamat maju jaya.

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.