Bagaimana Menyiapkan Roti Gulung Sosej, Sempurna
Sosej Rolls Masih tercari-cari inspirasi resepi roti yang unik dan sedap? Pengguna di sekeliling kita sedang mencari langkah mudah akhir-akhir ini untuk membuat gulung sosej yang sempurna, anda boleh menjadi salah seorang daripada mereka. Masyarakat sudah terbiasa memaparkan maklumat imej menggunakan Internet di telefon bimbit mereka. Kali ni saya post cara buat roti sosej, cara mudah, sedap. Memasak tidak sukar, tetapi juga tidak mudah. Jika anda mengendalikannya secara salah, hasilnya akan menjadi kosong dan kebanyakannya tidak menyenangkan. Walaupun roti sosej manis harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh dinikmati oleh selera kita.
Banyak faktor mempengaruhi rasa roti sosej, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jika anda ingin membuat sosej gulung yang lazat semasa dalam perjalanan, jangan risau, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Anda boleh menggunakan gambar roti sosej berikut sebagai inspirasi.
Bilangan keping yang boleh dihidangkan untuk membuat roti dengan sosej ialah 8 keping. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk berkhidmat kepada anda dan orang tersayang.
Selain itu, anggaran masa yang diperlukan untuk membuat roti sosej adalah kira-kira 2 jam.
Nah, kali ini kami cuba, eh, menukar roti anda dengan sosej buatan sendiri. Makanan ini terdiri daripada bahan-bahan yang mudah dan boleh memberi manfaat untuk mengekalkan kesihatan tubuh badan kita. Dengan 14 bahan dan 18 langkah pengeluaran, anda boleh membakar roti sosej. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
#hlebbonus #johor #goldenticket #cookpadmy1bday Selamat memasak dan membakar di dapur dari pagi hingga malam. Mula-mula nak letak balik cheese tu atas roll.. Saya beli hirisan cheese cheddar oren, tapi bila dah balut, cheese jadi teruk. Sebab saya rasa keju tu agak keras. Saya melancarkan sosej daripada doh roti ini. Sedap dimakan panas-panas. Semoga berjaya untuk anda semua dalam usaha kulinari anda 😊😘😘😘
Bahan-bahan dan Rempah-rempah untuk Roti Sosej:
- 8 batang sosej
- 300 gram tepung protein tinggi
- Gula pasir 3 sudu kecil
- 5 gram yis segera
- 150 ml susu segar suam
- 1 biji telur ayam
- 1/2 sudu teh garam batu
- 50 gram mentega
- 👉 Material berkilat
- 1 biji kuning telur
- 1 sudu besar susu segar/susu cair
- susun
- Oregano kering
- Pasli
Peringkat Membuat Roti Sosej
- Panaskan yis, gula dan susu segar, gaul rata, tutup dan biarkan berbuih selama 5 minit.
- Masak sosej dalam air mendidih selama 2 minit. naik dan turun
- Campurkan adunan tepung, telur dan yis
- Terbalikkan selama 5 minit.
- Masukkan mentega dan garam batu dan uli selama 15 minit sehingga doh menjadi pejal dan elastik.
- Canai doh menjadi bebola, tutup dengan plastik wrap/tuala bersih dan biarkan doh berehat selama 1 jam sehingga mengembang dua kali ganda.
- 1 jam kemudian. kembung perut
- Potong dan timbang tepung @70g/ secukup rasa.
- Keluarkan doh.
- Tutup doh dengan tuala bersih dan biarkan selama 10 minit.
- Canai doh memanjang dan bungkus sosej.
- Lakukan ini sehingga ia selesai.
- Tutup doh dengan tuala bersih dan biarkan selama 30 minit.
- Campurkan kuning telur dan susu segar, pukul dengan susu/garpu. Biarkan ia di tepi
- Berus dengan kuning telur dan taburkan dengan oregano kering dan pasli.
- Panaskan ketuhar pada suhu 180 darjah selama 15 minit. Bakar roti bersama sosej selama 20 minit. Angkat dan sapu dengan sedikit mentega.
- Roti sosej sedia untuk dihidangkan.
- Semoga berjaya dan semoga berjaya 😘😘😘
Sejauh mana kebenarannya? Ini adalah bagaimana sosej disediakan, yang boleh dimasak di rumah. Saya harap ini berguna dan semoga berjaya!