Langkah Mudah untuk Menyiapkan Roti Silang Berinti Anti Gagal
Mencari idea untuk membuat roti silang yang mudah dan lazat? Baru-baru ini ramai rakan-rakan di sekeliling kita bertanyakan cara membuat roti kacukan melawan nasib malang, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada telefon pintar mereka untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang digunakan sebagai idea. Kali ini saya post, saya akan kongsikan tutorial cara melakukan cross braids dengan anti band, tidak terlalu rumit tetapi tidak juga mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan malah manis. Roti Salib Beritini yang manis pula semestinya mempunyai aroma dan rasa yang mampu menggoda lidah kita.
Daripada jenis bahan sehinggalah kepada pemilihan bahan segar, kaedah pemprosesan dan cara penyampaian, terdapat banyak perkara yang mempengaruhi kualiti Roti Silang Etnik. Jika anda ingin membuat Beritini Crossbread yang sedap di rumah, jangan risau jika anda tahu tekniknya kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah ini adalah gambar berkaitan Roti Teras yang boleh anda jadikan maksud.
Berikut ialah beberapa cara mudah dan praktikal yang boleh anda gunakan untuk memproses Roti Salib yang telah siap. Anda boleh membuat Roti Silang Beritni menggunakan 23 bahan berbeza dan 6 langkah pengeluaran. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
#khlebnybonus #zohar
Bahan-bahan dan perasa yang digunakan untuk membuat Roti Silang Beritini:
- Maidan
- 420 tepung roti
- 250 gram air
- 5 gram yis
- tepung itu
- 180 gram tepung gandum
- 100 gram gula
- 6 gram yis
- 3 sudu besar susu kering
- 1/2 sudu teh garam
- 40 gram mentega
- 30 gram pada bulan Februari
- 1 biji telur
- 50 gram air
- 1 sudu kecil krim super
- asal
- 1 biji bawang besar - dihiris*
- 2 ulas bawang putih - dihiris*
- 1/2 inci halia*
- 3 sudu besar serbuk kari daging
- 2 ketul dada ayam - dihiris
- 3 biji kentang - dihiris
- garam/gula
Langkah-langkah membuat roti putih
- Doh A. Campurkan serbuk roti, yis dan air. Tutup dengan tepung dan rendam selama 3-4 jam.
- b. Campurkan tepung, serbuk gula, yis, susu tepung, garam, telur dan air. Tidak sehingga semuanya sebati.
- Campurkan tepung A dan tepung B dalam mangkuk. Mentega lagi. Kemudian masukkan mentega, mentega dan krim kental. Uli doh sehingga menjadi lembut dan elastik
- Rehatkan doh selama 10 minit. Ambil 150 gram tepung dan bentukkan seperti dalam gambar. Letakkan inti di tengah.
- Tutup teras secara melintang. Perap selama 20 minit. Sapu roti dengan air atau susu. Taburkan dengan oregano (kalau tak nak boleh). Masukkan dalam kuali. Bakar pada suhu 170C (bergantung pada oven) selama 20-25 minit. Bila dah siap, keluarkan dari oven dan lumurkan dengan mentega
- Intinya saya buat sebagai inti kari. * Goreng bahan yang ditunjukkan sehingga garing. Masukkan serbuk kari. Masukkan kentang dan isi ayam. Masukkan garam dan gula. Masak hingga inti kering. Kemudian biarkan ia sejuk.
Bagaimana? Mudah atau tidak? Inilah cara membuat Roti Silang Berita yang boleh anda buat di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat maju jaya!