'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Crabstick Rolled Bread yang Sempurna - Info Recipes

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Crabstick Rolled Bread yang Sempurna

ketam

Masih mencari inspirasi, langkah mudah untuk membuat kuih ketam yang sedap? , cara mudah nak buat roti ketam sedap, ada orang sekeliling kita cari hari ni, mungkin salah seorang kawan saya. Sebagai contoh, orang menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat tentang imej. Baiklah, saya akan kongsikan langkah-langkah yang saya boleh bayangkan tentang cara melakukan pukulan ketam supaya ia tidak terlalu sukar untuk dilakukan, tetapi tidak terlalu mudah juga. Jika dilakukan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi lemah dan tawar. Roti ketam yang sedap sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh memikat selera kita.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa kuih ketam, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat crouton yang lazat, jangan risau, kerana jika anda tahu cara membuatnya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Di bawah adalah imej batang ketam yang boleh anda gunakan sebagai contoh.

Bilangan hidangan yang disediakan untuk membuat batang ketam cukup untuk dua orang. Oleh itu, pastikan bahagian ini cukup untuk memberi makan kepada diri sendiri dan orang tersayang.

Selain itu, masa untuk menyediakan kuih ketam dianggarkan sekitar 15 minit.

Berikut ialah beberapa petua dan petua yang berguna untuk membuat batang ketam siap pakai. Anda boleh membuat kek ketam menggunakan 7 bahan dan 12 langkah pembuatan. Begini cara menyediakan makanan.

#BreadBonus #Johor

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat batang ketam:

  1. 6 keping roti
  2. 5 ketul pari ketam
  3. 3 sudu besar mayonis
  4. 3 keping keju cheddar
  5. Lada hitam dicincang sedikit
  6. tin minyak
  7. Sedikit tepung gandum dibancuh dengan air

Cara membuat batang ketam

  1. Bakar hirisan roti selama 5-6 minit atau sehingga lembut sedikit.
  2. Rendam kaki dalam air mendidih sebentar, kemudian toskan.
  3. Selepas ia sejuk sedikit, potong kaki ketam.
  4. Hancurkan roti dengan rolling pin
  5. Letakkan separuh keju cheddar di atas roti.
  6. Kemudian letakkan hirisan ketam di atas keju.
  7. Gosok batang ketam dengan mayonis
  8. Taburkan lada hitam tanah dengan lapisan mayonis.
  9. Celupkan roti perlahan-lahan dan tutup bahagian tepi dengan adunan tepung gandum.
  10. Sapukan tepung di sebelah kiri dan kanan roti dan sapu dengan garfu supaya tidak mudah terbuka.
  11. Panaskan minyak dalam kuali dan goreng roti hingga kekuningan
  12. Ambil dan beri.

macam ni? Ia tidak mudah? Inilah cara membuat roti batang ketam di rumah. Semoga ini membantu dan semoga berjaya!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.