Resep Roti Labu Manis yang Lezat Sekali
Masih mencari langkah mudah untuk membuat gula-gula labu yang unik dan lazat? Resipi roti labu manis yang lazat ini sedang dicari oleh rakan-rakan di sekeliling kita dan anda mungkin salah seorang daripada mereka. Pengguna Internet sudah terbiasa menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka, contohnya, untuk mengetahui lebih lanjut tentang fotografi. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat roti labu manis dengan langkah yang mudah, ianya tidak susah tetapi tidak juga mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya tidak memuaskan dan secara amnya tidak selesa. Manakala roti labu manis yang lazat seharusnya mempunyai rasa dan aroma yang mampu memikat lidah kita.
Terdapat banyak perkara yang lebih kurang mempengaruhi kualiti rasa roti labu manis, daripada jenis bahan dan pemilihan bahan segar sehinggalah cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat roti labu yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Berikut adalah gambar berkaitan roti labu manis yang boleh anda cuba.
Nah, kali ini kita akan cuba membuat gula-gula labu dengan tangan kita sendiri di rumah. Berpegang pada bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh menjadi baik untuk tubuh anda dan kesihatan keluarga anda. Anda boleh membuat Roti Labu Manis dengan 9 bahan dan 4 langkah. Cara memasak hidangan.
Roti labu #breadbonus ni istimewa kecuali dicampur dengan labu dan bahagian dalamnya juga diisi dengan pes labu kerana semuanya diperbuat daripada labu jadi roti itu berbentuk labu, menarik bukan?
Bahan-bahan dan Perasa Roti Labu Manis:
- 250 g labu rebus
- 200 g tepung penaik
- 20 g susu kering
- 40 gram gula tepung
- 3 gram garam
- 3 gram yis terlarut
- 80 ml air suam
- 100 g labu sumbat**
- 20 g mentega lemak penuh
Cara membuat Roti Labu Manis
- Tumbuk labu yang telah dikukus sehingga halus dan bahagikan kepada dua bahagian, biarkan 150 gram zucchini untuk inti dan gaulkan dengan 2 sudu besar gula. Mengetepikan. Ketepikan 100g** labu untuk dicampur dengan doh roti.
- Campurkan tepung, susu tepung, gula, garam dan yis. Gaul sebati. Masukkan air dan pulpa labu. Pukul sehingga menjadi pes halus. Masukkan mentega dan uli lagi sehingga doh menjadi kenyal.
- Buka lipatan dan biarkan ia dua kali ganda. Angkat doh, longgarkan dengan tangan dan potong 6 bahagian. Letakkan 1 sudu teh isi labu di tengah. Tutup doh dan canai. Rehat selama 15 minit. Ikat doh dengan lapan benang kapas, bersilang seperti labu, tetapi tidak terlalu ketat.
- Kami meletakkan kereta itu seperti kayu dan menapis tepung di atasnya. Bakar pada suhu 160°C selama 20-25 minit sehingga masak. Kami mengeluarkannya dari ketuhar, biarkan ia panas sedikit, dan potong benang.
Terima kasih kerana membaca resipi di laman web ini. Kami berharap resipi Roti Labu Manis di atas akan membantu anda menyediakan hidangan lazat untuk keluarga/rakan-rakan atau memberi inspirasi kepada anda untuk memulakan usaha kulinari. Semoga ini bermanfaat dan semoga berjaya.