'/> Bagaimana Menyiapkan Homemade Beetroot noodles, Menggugah Selera - Info Recipes

Bagaimana Menyiapkan Homemade Beetroot noodles, Menggugah Selera

Mee bit buatan sendiri

Masih mencari ilham cara membuat mee pahit di rumah? Ramai orang di sekeliling kita tidak bernasib baik mencari resipi pasta buatan sendiri sekarang, mungkin anda salah seorang daripadanya. Pengguna rangkaian sudah biasa menggunakan Internet, contohnya, pada telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat imej. dan kali ini saya akan kongsikan langkah cara memasak. Bagaimana untuk membuat pasta yang sempurna dengan bit di rumah. Ia sangat sukar dan mudah untuk disediakan. Jika tersalah proses, hasilnya tidak memuaskan malah sedap. Sebenarnya, mee bit buatan sendiri yang lazat sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh membuat kita lapar.

Rasa pasta ubi bit buatan sendiri bergantung kepada banyak faktor, dari jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara menghidang dan menyusun. Jika anda ingin membuat pasta yang lazat dengan bit buatan sendiri di rumah, jangan risau kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Di bawah adalah gambar pasta bit buatan sendiri untuk digunakan sebagai inspirasi.

Berikut ialah beberapa petua dan petua berguna untuk membuat pasta ubi bit buatan sendiri sedia untuk dimasak. Dengan 7 bahan berbeza dan 5 langkah memasak anda boleh membuat mee ubi bit anda sendiri. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

#upeti2minsha #madebyjeehan #cookpadmalaysia

Bahan-bahan dan rempah-rempah untuk mee ubi bit buatan sendiri:

  1. 300 gram tepung penaik
  2. 50 ml jus bit
  3. 1 biji telur ayam
  4. 1 sudu besar minyak sayuran
  5. Garam halus 1 xq
  6. air untuk mendidih
  7. 3 sudu besar minyak sayuran

Cara Membuat Pasta Bit Buatan Sendiri |

  1. Ambil mangkuk, campurkan tepung, garam, minyak sayuran dan telur, tambah jus bit dan masak sehingga jisim homogen diperolehi.
  2. Potong jiwa kepada 4 bahagian.
  3. Guna mesin ampia/foil untuk doh, taburkan sedikit tepung ubi kayu/tepung jagung supaya tidak melekat selepas menipis.
  4. Potong mi amfibia, sedia untuk dimasak atau disejukkan. Selamat mencuba dan semoga berjaya.

Adakah awak bukankah mudah? Cara menyediakan mee bit yang boleh anda amalkan di rumah. Nasib baik!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.