Langkah Mudah untuk Menyiapkan Roti Baghdad, Lezat
Adakah anda sedang mencari idea anti-kemalangan Roti Baghdad yang unik? Cara mudah untuk membuat Roti Baghdadi yang lazat yang dicadangkan oleh sesetengah orang di sekeliling kita baru-baru ini, anda mungkin salah seorang daripada mereka. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada gajet mereka untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang boleh mereka gunakan sebagai inspirasi. Kali ini saya akan kongsikan panduan langkah demi langkah cara membuat resepi Roti Baghdad yang sedap yang tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah untuk dibuat. Dengan pemprosesan yang salah, hasilnya akan menjadi ceroboh dan, sebagai peraturan, tidak menyenangkan. Sebenarnya, roti Baghdadi yang baik sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh menggoda selera kita.
Terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi rasa roti Baghdadi: jenis bahan, pilihan bahan segar, cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin mempunyai roti Baghdadi yang lazat di rumah kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar roti Baghdadi yang boleh dijadikan contoh.
Berikut ialah beberapa cara mudah dan senang untuk membuat roti Baghdad yang siap sedia. Anda boleh membakar Roti Baghdadi dengan 14 bahan dan 7 langkah. Bagaimana untuk menyediakan hidangan.
#breadbonus #johor Pernah makan roti Baghdadi ni kat Johor kalau dekat pasar malam, dalam ujian ni semua bahan-bahan roti Baghdadi ni tak dijangka kat rumah, kenapa tak buat roti hamburger sahaja? Saya menjualnya dengan harga $10,000 dalam plastik dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan selepas membuat hamburger jadi saya mengambil peluang apabila saya kehabisan roti dan kemudian terjumpa idea Baghdadi; Senarai roti, rangup di luar, lembut di dalam, jom ke resepi 😊
Bahan dan rempah ratus yang digunakan dalam membuat roti Baghdadi.
- Mengikut komponen utama
- 200 gram daging cincang
- 1 lobak merah dicincang
- 1 sudu kecil bawang merah
- 1 sudu teh bawang putih
- 1 sudu kecil sos tomato
- 1 sudu teh sos panas
- 1 sudu teh garam
- 1 sudu teh gula
- 1 sudu kecil kicap manis
- Bahan-bahan untuk pembungkusan roti
- 3 keping burger
- 6 mangkuk popia
- 1 periuk minyak untuk menggoreng
Langkah-langkah membuat Roti Baghdadi
- Bahan-bahan untuk pembungkusan roti
- Tumis bawang merah putih, masukkan lobak merah dan goreng hingga layu, kemudian masukkan daging kisar, masukkan sos cili, sos tomato, kicap manis, garam dan gula dan masak hingga daging empuk.
- Isi daging yang disediakan
- Kami ambil roti burger, potong dua dan letak sos dan isi daging dahulu.
- Untuk membalut, ambil sekeping kulit popia dan gulung perlahan-lahan roti, boleh gulung semula jika mahu.
- Roti gulung sedia untuk dibakar.
- Goreng roti dalam minyak panas sehingga perang keemasan.
WIE: Mudah, kan? Cara Membakar Roti Baghdadi untuk Dicuba di Rumah. Semoga ini bermanfaat dan semoga berjaya!