'/> Langkah Mudah untuk Membuat Japanese Crab Cream Croquettes 🦀📍🇯🇵 Anti Gagal - Info Recipes

Langkah Mudah untuk Membuat Japanese Crab Cream Croquettes 🦀📍🇯🇵 Anti Gagal

Mengait dengan krim ketam Jepun

Masih mencari idea unik untuk resipi mengait dengan krim ketam Jepun ?, cara memasak kroket Jepun dengan krim dengan kroket, lazat. Kali ini kami mencari ramai kawan, mungkin salah seorang daripada mereka. Ibu muda sudah terbiasa menggunakan Internet pada telefon bimbit, contohnya, untuk melihat maklumat tentang foto. Jadi kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah membuat kroket Jepun dengan krim, ia sangat mudah dan sukar untuk dibuat. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan agak tidak menyenangkan. Walaupun kroket Jepun yang lazat dengan udang harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera kita.

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa kroket krim Jepun dengan udang, bermula dengan jenis bahan, kemudian pilihan, penyediaan dan hidangan bahan segar. Tidak perlu risau jika anda ingin memasak kroket Jepun yang lazat di rumah, kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa jika anda tahu tekniknya. Berikut adalah gambar Krim Crochet Ketam Jepun untuk memberi anda idea.

Bilangan hidangan yang boleh dihidangkan untuk menyediakan kroket dengan krim ketam Jepun ialah 2 (4 kroket). Jadi pastikan hidangan ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.

Di samping itu, masa yang diperlukan untuk menyediakan kroket dengan krim ketam Jepun dianggarkan kira-kira 40 minit.

Berikut ialah beberapa petua dan petua untuk membuat kroket siap pakai dengan krim Jepun. Anda boleh memasak kroket Jepun dengan krim daripada 11 bahan berbeza dan 7 lapisan masakan. Cara memasak hidangan.

Jika anda suka daging ketam atau batang ketam, cuba kroket yang rangup dan berkrim ini! Di Jepun, ia biasanya dihidangkan di restoran keluarga lama. Ia boleh dimakan sebagai hidangan utama untuk makan malam dan kotaknya yang melengkung boleh membawa anak-anak ke sekolah! #cpPass

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat kroket dengan krim ketam Jepun:

  1. 20 gram mentega tanpa garam
  2. 25 gram tepung
  3. 180 ml susu
  4. Makan 1/2 sudu teh serbuk
  5. Uji garam dan lada sulah
  6. 100 gram daging ketam atau ketam
  7. Ratakan sebelum digoreng
  8. tepung
  9. Telur
  10. Serbuk roti
  11. Minyak goreng

Cara memasak kroket dengan krim ketam Jepun

  1. Panaskan kuali dengan api sederhana dan masukkan mentega.
  2. Masukkan tepung dan gaul rata. Gaul rata, masukkan 1/3 susu dan gaul rata dengan spatula. Perlahan-lahan masukkan baki susu dan buat krim putih. Masukkan garam, lada sulah dan sup cincang.
  3. Kupas labu, parut dan perahkan jusnya. Jika anda menggunakan daging ketam dalam tin sebenar, tambah jus ketam juga.
  4. Tutup api apabila cecair telah sejat dan cukup pekat untuk membuat sos putih. Tunggu api padam, atau anda boleh simpan dalam peti ais selama kira-kira 30 minit (ini akan menjadikan sos putih kurang melekit dan mudah dibentuk).
  5. Bahagikan tepung yang telah disejukkan kepada 4 bahagian dan buat kroket. (Anda boleh membuat yang kecil untuk kotak makan tengah hari anda.)
  6. Sediakan 3 mangkuk berasingan dengan tepung, telur yang dipukul dan serbuk roti. Celupkan setiap potong crochet ke dalam tepung dahulu, kemudian ke dalam telur yang telah dipukul dan akhir sekali ke dalam serbuk roti sehingga bertutup.
  7. Panaskan minyak pada suhu lebih kurang 160 darjah celcius dan kemudian goreng kroket sehingga perang keemasan dan garing! Cuba jangan sentuh kroket semasa menggoreng. Main sekali sahaja. Selamat menikmati!

Bagaimana? Ia mudah, bukan? Cara memasak kroket Jepun dengan krim, anda boleh berlatih di rumah. Semoga berjaya dan bergembira!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.